General: Jednostavno, nema...

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 11:14

General: Jednostavno, nema...

Poljska više ne može da snabdeva municiju koja je potrebna Ukrajini, dok Rusija ima resurse da nastavi rat, upozorava poljski general.

Govoreći na strateškoj sednici Biroa za nacionalnu bezbednost, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Poljske general Rajmund Andžejčak rekao je da je pesimista kada politički analizira rat u Ukrajini.

To je, objasnio je on, zato što "ne postoji ništa što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukazuje na to da će Rusiji nedostajati resursi za nastavak sukoba".

On je tokom sednice rekao da ne oseća da će sankcije umanjiti sredstva Rusije koje će im onemogućiti nastavak rata.

General je takođe izneo procenu sposobnosti Poljske da pošalje municiju Ukrajini.

"Jednostavno nemamo municiju. Naša industrija nije spremna da pošalje opremu u Ukrajinu i da održava sopstvene sve manje rezerve", rekao je on.

On je nastavio svoje komentare rekavši da "rat nije posao vojnika". To je pre "pitanje politike sa ekonomskim faktorima koji uključuju finansije, infrastrukturu, tehnologiju, hranu i niz drugih problema koje morate da uključite u jednačinu da biste mogli da ih razumete".

General je takođe rekao da nema naznaka da će se Ukrajinci koji su pobegli iz svoje zemlje vratiti kući da započnu rekonstrukciju, dodajući da smatra da će samit NATO-a u Viljnusu biti "samit koji će definisati naš kredibilitet, NATO-a i celog Zapada".

Ako odgovor bude "kasnio" i ne bude dovoljno odlučnosti, Ukrajina će ostati bez šanse za budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.