Gde su sve proruske snage preuzele kontrolu u Ukrajini?

Izvor: BKTV News, 28.Apr.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde su sve proruske snage preuzele kontrolu u Ukrajini?

Više od deset gradova na istoku Ukrajine, uglavnom u oblasti Donjecka, nalaze se trenutno pod kontrolom proruskih aktivista, koji odbijaju da priznaju centralnu vlast u Kijevu.

Slovjansk je epicentar proruskog pokreta u tom delu Ukrajine i pod kontrolom je proruskih snaga više od dve nedelje. Naoružani borci su preuzeli kontrolu nad zgradom javne uprave i službe bezbednosti i magacinom oružja. U gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << živi oko 100.000 stanovnika.
Donjeck je glavni grad istoimene oblasti, i u srcu je onoga što proruski demonstranti zovu “Republika Donjeck”. Zgrada regionale uprave zauzeta je 6. aprila, a zgrada gradske uprave 16. aprila. Grad ima milion stanovnika.
Lugansk je glavni grad oblasti Lugansk, sa 465.000 stanovnika. Proruske snage zauzele su lokalne službe bezbednosti 6. aprila, a oblast nazivaju “republika Lugansk”.
U Kramatorsku, u blizini Slovjanska, gradska uprava je zauzeta 12. aprila. Proruske snage kontrolišu i zgradu službi bezbednosti. U blizini se nalazi i ukrajinska vojna baza, koja je više puta odbila napade proruskih aktivista. Grad ima 160.000 stanovnika.
U Gorilovki je zgrada policije zauzeta od 14. aprila. U Makivki je uprava pod kontrolom proruskih pristalica od 13. aprila, u Artemivsku od 12. aprila, Karcisku, Kirovsku, Enakjevi i Jdanivki od 14. aprila.
U Torezu je uprava zauzeta od 15. aprila, a u Kostjantinivki od 28. aprila.
Izvor: Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Šta je sve pod kontrolom Prorusa?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2014

Više od deset gradova na istoku Ukrajine, uglavnom u oblasti Donjecka, nalaze se trenutno pod kontrolom proruskih aktivista, koji odbijaju da priznaju centralnu vlast u Kijevu...Proruski aktivisti kontrolišu veliki broj gradova na Istoku Ukrajine.. ..Slavjansk je epicentar proruskog pokreta u tom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.