Izvor: Danas, 04.Okt.2022, 12:11

Foreign Policy o situaciji u Ukrajini: Putin ništa nije naučio iz grešaka koje su ga osudile na propast

Suočen sa uspešnom ukrajinskom kontraofanzivom na istoku i jugu zemlje poslednjih nedelja, kao i sa sve jačim horom jastrebova u ruskim državnim medijima koji kritikuju ruske vojne neuspehe, ruski predsednik Vladimir Putin je podigao ulog, piše Angela Stent u članak za Foreign Policy, podsećajući da je ruski predsednik naredio mobilizaciju dodatnih 300.000 vojnika i nagovestio da će upotrebiti nuklearno oružje ako Zapad nastavi da podržava Ukrajinu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Sledi masovna mobilizacija, a posle toga TAKTIČKO NUKLEARNO ORUŽJE": Insajderi iz Kremlja tvrde da PUTIN DONOSI ISHITRENE ODLUKE POTPUNO SAM

Izvor: Blic, 04.Okt.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin, suočen sa kolapsom svoje invazije na Ukrajinu, donosi ishitrene odluke bez konsultacija sa nekim od svojih vojnih šefova, upozoravaju upućeni u Kremlj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.