Florijan Filipo: Ukrajina zloupotrebljava pomoć Zapada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 23:57

Florijan Filipo: Ukrajina zloupotrebljava pomoć Zapada

Korupcijski skandal koji je izbio u Ukrajini govori o tome da režim u Kijevu zloupotrebljava zapadne zalihe, smatra francuski političar i bivši poslanik u Evropskom parlamentu Florijan Filipo.

''Sada je ministar odbrane Ukrajine umešan u ozbiljan slučaj korupcije! Sva pomoc koju tamo šaljemo je potpuno proneverena, milijarda na milijardu! Zaustavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to!, poručio je Filipo na svom Tviter nalogu.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov više neće obavljati tu funkciju, već će biti premešten na drugi posao, rekao je u nedelju David Arahamija, šef parlamentarnog bloka Sluge naroda, u kojem je predsednik države Volodimir Zelenski.

Novi ministar odbrane biće Kirilo Budanov, šef vojne obaveštajne agencije GUR, dodao je Arahamija. On nije rekao kada će formalno doći do smene, a Reznikov nije želeo da komentariše vest o smeni, preneo je Rojters.

Ukrajinski mediji su ranije objavili da Ministarstvo odbrane kupuje proizvode za vojsku dvostruko ili tri puta skuplje nego što se mogu kupiti u prodavnicama u Kijevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal u Kijevu: "Zaustavimo to"

Izvor: B92, 07.Feb.2023, 00:07

Korupcijski skandal koji je izbio u Ukrajini govori o tome da režim u Kijevu zloupotrebljava zapadne zalihe, smatra francuski političar Florijan Filipo..."Sada je ministar odbrane Ukrajine umešan u ozbiljan slučaj korupcije! Sva pomoć koju tamo šaljemo je potpuno proneverena, milijarda na milijardu!...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.