Fico šokirao izjavom: Napali su ih jer su ukrajinski neonacisti podivljali

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 11:38

Fico šokirao izjavom: Napali su ih jer su ukrajinski neonacisti podivljali

Slovački premijer Robert Fico rekao je da je Rusija započela rat protiv Ukrajine 2014. jer su "ukrajinski neonacisti podivljali".

On je rekao da je vojna invazija Ruske Federacije na Ukrajinu delimično poslužila i za zabludu Rusije da misli da se NATO neće širiti dalje na istok.

Fico je opisao moguće članstvo Ukrajine u NATO-u kao okidač za početak Trećeg svetskog rata.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fico je priznao da je invazija na Ukrajinu kršenje međunarodnog prava.

Posle sastanka sa slovačkim premijerom Robertom Ficom u Užgorodu 24. januara, ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je da Slovačka neće blokirati Ukrajinu da kupuje oružje i opremu od slovačkih kompanija.

Pre posete Ukrajini, Fico je dao niz skandaloznih izjava. Fico je posebno rekao da će Ukrajina morati da ustupi deo svoje teritorije Rusiji. Dan ranije, kada je Rusija pokrenula veliki raketni napad na Ukrajinu, posebno na Kijev, Fico je rekao da je život u ukrajinskoj prestonici "apsolutno normalan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.