Fiba dala rok Ukrajini do sredine maja

Izvor: RTS, 27.Mar.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiba dala rok Ukrajini do sredine maja

Nakon sasatnka borda Fiba Evropa, koji je u subotu održan u Minhenu, Ukrajina je dobila dodatno vreme da pruži garancije da je sposobna da organizuje Evropsko prvenstvo za košarkaše 2015. godine. Konačna odluka 15. maja.

Bord Fiba Evropa zasedao je u subotu u Minhenu, a jedna od najvažniji tački dnevnog reda bila je organizacija Evrobasketa 2015. godine, koje bi trebalo da se održi u Ukrajini, za šta su domaćini dobili dodatno vreme da pruže garancije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Fiba je pokazala razumevanje prema Košarkaškom savezu Ukrajine i dala mu dodatno vreme da pruži garancije da je sposoban za organizaciju ovog takmičenja.

Istovremeno, sekretarijat Fiba Evropa je ovlašćen da pripremi "rezervne" varijante, u slučaju da Ukrajinci ne budu u stanju da organizuju Eurobasket 2015.

Odluku o tome da li će Evropsko prvenstvo 2015. godine biti održano u Ukrajini ili nekoj drugoj državi Bord FIBA Evrope bi trebalo da donese na svom sledećem zasedanju, 15. maja.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.