Fašistička izjava Karla Bilta: Pravoslavlje je pretnja za zapadnu civilizaciju

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fašistička izjava Karla Bilta: Pravoslavlje je pretnja za zapadnu civilizaciju

10.05.2014. -

Zapad ipak ne može, a da ne odoli svom vekovnom porivu: dešavanja u Ukrajini naterala su Karla Bilta, ministra spoljnih poslova Švedske, da kaže da je pravoslavlje glavna pretnja Zapadu, jer se oko njega sabira Rusija.

Karl Bilt, ministar spoljnih poslova Švedske (i nekadašnji visoki predstavnik UN i EU u B i H), izjavio je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tri dana da je Rusija 90-tih bila bolja država nego danas, jer je stremila demokratiji i zapadnim vrednostima, a danas stremi pravoslavlju.

„U današnjoj Rusiji situacija je mnogo gora. Putin demonstrira privrženost ne međunarodnim vrednostima, već pravoslavnim. Njegova podrška Asadu u Siriji može se objasniti time što je Asad štitio pravoslavne u Siriji. Pored toga, pravoslavlje je opasnije od islamskog fundamentalizma i zbog toga predstavlja najveću opasnost za zapadnu civilizaciju.“

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Karl Bilt: Pravoslavlje opasnije od islama!

Izvor: BKTV News, 10.Maj.2014

Zapad ipak ne može, a da ne odoli svom vekovnom porivu: dešavanja u Ukrajini naterala su Karla Bilta, ministra spoljnih poslova Švedske, da kaže da je pravoslavlje glavna pretnja Zapadu, jer se oko njega sabira Rusija.. . Karl Bilt, ministar spoljnih poslova Švedske (i nekadašnji visoki predstavnik...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.