Fajon: Ovo je godina prilika za Zapadni Balkan

Izvor: B92, 19.Feb.2023, 00:33

Fajon: "Ovo je godina prilika za Zapadni Balkan"

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon istakla je da podržava pristupnu perspektivu Ukrajine, ali zahteva da se ne sme zaboraviti na Zapadni Balkan.

„Moramo u pristupnom procesu na Zapadnom Balkanu povećati brzinu“, naglasila je Fajon u intervjuu austrijskoj agenciji APA.

Ona je rekla da bi 2023.mogla postati godina šansi za Zapadni Balkan.

"Ova godina bi mogla biti godina prilika za Zapadni Balkan ako budemo razumeli zašto je to naše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neposredno susedstvo tako važno", naglasila je Fajon.

Izrazial je optimizam u vezi rešenja ustavne krize u Crnoj Gori.

Rekla je da su politički akteri, nakon njene posete zajedno sa šefom austrijske diplomatije Aleksanderom Šalenbergom u decembru, uspeli da se dogovore u vezi sudija.

„Nadam se da će i glasanje u parlamentu biti uspešno“, objasnila je u vezi potrebne potvrde odluke Vlade od strane skupštine Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.