FSB pronašla tragove eksploziva: Drugi civilni brod koji je ušao u ukrajinsku luku

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 10:54

FSB pronašla tragove eksploziva: Drugi civilni brod koji je ušao u ukrajinsku luku

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) identifikovala je još jedan strani brod koji je ranije mogao da bude korišćen za isporuku eksploziva u Ukrajinu.

Brod za suvi teret "SMO RIVER" bio je na putu iz Turske za Rostov na Donu, saopštila je danas FSB.

"U toku rada na sprečavanju terorističkih i sabotažnih akcija i omogućavanju bezbednosti plovidbe, FSB Rusije je identifikovala još jedno strano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civilno plovilo koje je ranije moglo da se koristi za dopremanje eksploziva na teritoriju Ukrajine", navodi se u saopštenju, prenosi Ria novosti.

Tragovi eksploziva, dinitrotoluena i TNT-a, pronađeni su 26. jula na brodu "SMO RIVER", na putu iz Turske za Rostov na Donu, a brod je prethodno uplovio u ukrajinsku luku, precizira se u saopštenju.

Istraga je utvrdila da je u junu i julu brod dva puta pristajao u ukrajinsku luku Reni u Odeskoj oblasti.

Doneta je odluka da se zabrani prolazak plovila ispod Krimskog mosta "za izlazak van teritorijalnog mora Ruske Federacije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.