Izvor: Piplmetar.rs, 24.Maj.2023, 07:31

FIFA drži stranu igrača i trenera, nezadovoljni i Rusi i Ukrajinci

Međunarodna fudbalska federacija FIFA danas je produžila pravilo koje dozvoljava igračima i trenerima angažovanim u ruskim i ukrajinskim klubovima da nastave suspenziju svojih ugovora.
FIFA je prvu privremenu meru donela dve nedelje nakon što je počela ruska invanzija na Ukrajinu u februaru 2022. godine, rekavši da je to „zaštita stranih igrača i trenera koji su napustili teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Ukrajine ili Rusije zbog sukoba i trenutno ne žele da se vrate s obzirom na okolnosti“.
Pravilo je produženo do juna 2024, ali neće važiti za igrače i trenere koji su se pridružili klubovima u tim zemljama ili produžili postojeće ugovore nakon prve odluke FIFA u martu prošle godine.
Ovo pravilo FIFA je nepopularno među ukrajinskim i ruskim klubovima koji su rekli da ih puštanje njihovih igrača na pozajmicu ostavlja bez zaštite i košta milione dolara izgubljenih transfera.
Odvojene pravne sporove pred sudom za sportsku arbitražu izgubili su ukr

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.