Evropa želi mir sa Rusijom? Direktno su optuženi

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 14:04

Evropa želi mir sa Rusijom? Direktno su optuženi

Petar Glinski optužio je poljsku opoziciju i "pola Evrope" da žele da unaprede odnose sa Rusijom i okončaju sukob u Ukrajini "što je pre moguće".

"Naši politički konkurenti jednostavno nemaju drugog načina. Oni su takvi. Njihovi politički savezi su takvi, njihovo biračko telo je takvo. Oni su taoci interestnih grupa koje misle samo o tome kako što pre da se okonča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rat u Ukrajini i nastave da budu klijenti Rusije i sarađuju sa njom", rekao je potpredsednik poljske vlade Glinski u intervjuu listu Kurier Lubelski.

Istovremeno, on je rekao da i u Evropi postoji želja za obnavljanjem odnosa sa Rusijom.

"Pola Evrope to čeka. Zašto se Tusk (bivši šef Evropskog saveta, bivši premijer Poljske i sadašnji lider poljske opozicije Donald Tusk) vratio u Poljsku? Upravo da bi spasio ovaj nemačko-ruski projekat (gasovod Severni tok)", dodao je potpredsednik Vlade.

Jedne nedelja, od 15. oktobra do 5. novembra ove godine, u Poljskoj će biti održani redovni parlamentarni izbori. Prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, većina birača namerava da glasa za vladajuću partiju Pravo i pravda (PiS), ali opozicija može da preuzme vlast ako uspe da se ujedini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.