Evropa: Slovačka uvela restriktivne mere, Letonija najavila lokdaun, u Ukrajini rekordna smrtnost među kovid pacijentima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 07:50

Evropa: Slovačka uvela restriktivne mere, Letonija najavila lokdaun, u Ukrajini rekordna smrtnost među kovid pacijentima

Slovačka je, zbog porasta broja zaraženih korona virusom, ponovo uvela restriktivne mere u delovima zemlje koji su najteže pogođeni ovom pandemijom.

Mere, koje se odnose na pet okruga na severu Slovačke, predviđaju zatvaranje teretana i spa centara, kao i restorana, ali se ljudima dozvoljava da kupe hranu za poneti, prenosi AP.

Broj osoba kojima je dozvoljeno da prisustvuju javnim skupovima smanjen je na 100 potpuno vakcinisanih osoba.

Obavezno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i nošenje zaštitnih maski, kako napolju, tako i u zatvorenom prostoru.

Slovačka se suočava sa novim talasom korona virusa, a u utorak je broj novozaraženih dostigao 2.406, najviše od sredine marta ove godine.

Ova država, sa skoro 5,5 miliona stanovnika, jedna je od zemalja EU koje su najteže pogođene pandemijom korona virusa.

Do sada je zabeležila oko 438.000 slučajeva i 12.856 preminulih od posledica ove infekcije.

Ukrajina: Rekordna smrtnost među kovid pacijentima

U Ukrajini je u poslednja 24 sata potvrđen rekordan dnevni broj od 538 umrlih od koronavirusa, saopšteno je danas iz ministarstva zdravstva te zemlje.

Prethodno je rekordna smrtnost među kovid pacijentima evidentirana 7. aprila, podseća se u izveštaju Rojtersa.

Podaci ministarstva pokazuju da je u protekla 24 sata prijavljeno 15.579 novih slučajeva zaražavanja, dok je od početka pandemije u Ukrajini potvrđeno ukupno 2,66 miliona slučajeva kovida-19 i 61.348 smrtnih ishoda među zaraženima korona virusom.

Letonija najavila lokdaun zbog rasta infekcija korona virusa

Letonija je najavila uvođenje lokdauna od 21. oktobra do 15. novembra kako bi pokušala da uspori rast infekcija korona virusa u zemlji.

Letonija je jedna od zemalja koja beleži najniži broj vakcinisanih u odnosu na zemlje Evropske unije.

"Letonija je svetski broj 1 po stopi infekcija korona virusa", rekao je ministar zdravlja Danijels Pavluts novinarima nakon hitnog sastanka vlade, prenosi Rojters.

Prodavnice, restorani i škole biće zatvoreni, a ljudima će biti dostupne samo osnovne usluge, rekao je on i dodao da će zatvaranje biti ublaženo samo za vakcinisane osobe.

"Naš zdravstveni sistem je u opasnosti", rekao je premijer Krisjanis Karins, okrivljujući niske stope vakcinacije u svojoj zemlji za skok hospitalizacija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RASTE BROJ ZARAŽENIH Slovačka ponovo uvela restriktivne mere u delovima zemlje

Izvor: Blic, 19.Okt.2021

Slovačka je, zbog porasta broja zaraženih korona virusom, ponovo uvela restriktivne mere u delovima zemlje koji su najteže pogođeni ovom pandemijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.