Erdogan tvrdi da svi pobeđuju mirom u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 18.Sep.2023, 17:12

Erdogan tvrdi da svi pobeđuju mirom u Ukrajini

Ne može biti gubitnika kada je mir u Ukrajini u pitanju, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na večeri koju je organizovao Tursko-američki nacionalni upravni komitet u Njujorku.
"Ostvarili smo mnoge diplomatske uspehe . Verujući da \'nema pobednika u ratu i gubitnika mira\', nastavljamo naše napore na višestrani način," izjavio je Erdogan u govoru objavljenom na turskoj veb stranici predsedničke kancelarije. U svom govoru, turski lider je takođe ukazao na sve važniju ulogu Ankare u rešavanju regionalnih i globalnih kriza. Erdogan je više puta izjavio da se Ankara zalaže za vraćanje Moskve i Kijeva u Istanbul na razgovore. Dve strane su poslednji put vodile pregovore u martu 2022. godine, ali je Ukrajina oborila sporazume koji su tamo postignuti. Erdogan je takođe signalizirao da je njegova zemlja spremna da bude domaćin pregovora između lidera Rusije i Ukrajine. Pre Erdoganove posete Rusiji 4. septembra, najviši turski diplomata Hakan Fidan razgovarao je o mirovnim naporima sa svojim ukrajinskim i ruskim kolegama u Kijevu i Moskvi.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.