Erdogan: Nema nikakvih izgleda za mir u Ukrajini

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 16:10

Erdogan: Nema nikakvih izgleda za mir u Ukrajini

Rusko-ukrajinski sukob traje već godinu i po dana i trenutno nema na vidiku nikakvih izgleda za postizanje mira, kaže predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Stav Turske po pitanju aktuelnog rata u Ukrajini je nedvosmislen.

"Od prvog dana smo se zalagali za mir, dijalog i diplomatiju. Ulagali smo velike napore da bi se sprečilo dalje krvoproliće. Nismo pogoršavali problem niti dolivali ulje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vatru. Pokušavali smo da postignemo da se obe strane sastanu. Nažalost, rat koji traje godinu i po i dalje je u toku. Nema na vidiku nikakvih izgleda za postizanje mira", kazao je Erdogan novinarima u avionu po povratku iz Sočija, gde se sastao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Takođe je dodao da će Turska nastaviti da pokušava da doprinese procesu razmene zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

"Nastavićemo da igramo ulogu posrednika u pitanjima kao što su razmena zarobljenika i situacija sa Zaporoškom nuklearnom elektranom. Nadamo se da će taj rat, koji šteti i našim susedima i celom našem regionu, što pre završiti postizanjem pravednog i trajnog mira na osnovu međunarodnog prava", rekao je turski predsednik.

Podsećamo, predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan sastali su se u Sočiju 4. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Nema nikakvih izgleda za mir u Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2023

MOSKVA, ANKARA - Redžep Tajip Erdogan, predsjednik Turske, izjavio je da nema na vidiku nikakvih izgleda za postizanje mira u Ukrajini, prenijeli su ruski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.