Episkop Longin (Žar): SAD uživaju u krvoproliću u Ukrajini

Izvor: KMnovine.com, 18.Sep.2014, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Longin (Žar): SAD uživaju u krvoproliću u Ukrajini

Vladika Longin (Žar), Episkop bančenski, vikarni episkop Eparhije černovicke (Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovskog patrijarhata), koga zovu „ocem četiristo siročića“, održao je oštru besedu protiv rata u Ukrajini i rukovodstva te države, koje je nazvao „prokletnicima“ i „slugama satane“. 

Osim toga, vladika je pozvao verujuće Ukrajince da ne šalju svoju decu u smrt, jer to je u suprotnosti sa pravoslavnom verom.

Episkop Longin >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << o mobilizaciji
Pozivam vas da budete ujedinjeni i ne šaljete svoju decu u smrt. Naša pravoslavna vera ne dozvoljava nam da se ubijamo međusobno. Oni i žele da naši ljudi, koji su živeli u miru i sa Bogom, ginu radi njihovih političkih interesa, radi onih koji štite svoj biznis i rukovodeće položaje.

Dragi moji, nije vam dozvoljeno da pucate i ubijate. Bog daje život, On ga i uzima. Ukrajinski lideri su izjavili da je „pravoslavna vera najveći neprijatelj Ukrajine. Tako im diktiraju stranci koji ne podnose istinu, jer su slepi.


O žrtvama konflikta u Ukrajini

Kako je moguće da neko uzme oružje i puca u Božiju tvorevinu? Oni, kao i vi, imaju majke, žene, decu. Zašto nas prisiljavaju da se ubijamo? Sve tajno biće javno: poginule su hiljade i desetine hiljada ljudi, a oni govore o stotinama. Ne blagosiljam odlazak u rat. Pozivamo vas na mir.
Ubijeno je oko deset hiljada vojnika, a njihove majke ne znaju da oni više nisu među živima. Ne zanima me politika, ali govorim vam sa bolom, ovo nije rat protiv neprijatelja, već među nama samima. SAD žele da vide kako pravoslavni ubijaju jedni druge, dok oni jedu, piju, vesele se i raduju tome što se na svetoj zemlji proliva krv.


O učešću SAD i Zapada u konfliktu

Oni će platiti za tu krv, koja se nalazi na njihovim rukama i odeći. Sve to je delo proklete Evrope, za koju su nam sveti oci govorili: „Ne poklanjajte se zverovima“, i Amerikanaca, koji gde god se umešaju seju mržnju i krvoproliće. Sada su se izmakli i uživaju u prolivanju krvi naših hrišćana.

Braćo, svi osećamo da se nalazimo na pragu trećeg svetskog rata. Zbog toga vam govorim: pokajte se! Blagodarim svima vama iz sela Bukovine, zbog toga što ste se probudili. Tome smo prizvani svi: mi nećemo da šaljemo svoju decu u smrt!


   
Savetnica ukrajinskog predsednika Porošenka, „Majka Tereza sa Majdana“, Vera Bogomolec, nedavno je imala prijem u Beogradskoj patrijaršiji. Iako je o poseti Srbiji Olge Bogomolec dat veliki publicitet, fotografije iz Patrijaršije nisu izašle na videlo, što se objašnjava strahom od negativne reakcije u Rusiji. Ilustracija posete je foto-montaža preuzeta sa Fejsbuka.    

O sadašnjim liderima Ukrajine

Nikada neću pominjati na Božanstvenoj liturgiji prokletnike koji vode ovu zemlju, te nevernike, koji nemaju straha Božijega, koji sede u svojim foteljama i izdaju naređenja o ubijanju. Ostaje nam samo jedna molitva: Gospode, ako još želiš, prosvetli ih, jer ih je obuzela tama i preispodnja. Njima ništa nije potrebno osim krvoprolića i u tome nalaze zadovoljstvo. Satanisti! Sluge lukavoga. Ako se ne zaustave, zaustaviće ih Bog, ali to će onda biti veliko stradanje.


Film o episkopu Longinu i njegovom sirotištu




Izvor: http://www.taday.ru/

Pogledajte takođe: JERARHIJA CRKVE U UKRAJINI IZDALA NAROD
Prevod i priprema: „Pravoslavlje život večni“

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.