Ukrajinska teritorijalna odbrana minirala ruski oklopni voz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 09:31

Ukrajinska teritorijalna odbrana minirala ruski oklopni voz

Ukrajinski borci digli su u vazduh oklopni voz u kojem su bile ruske trupe u okupiranom južnom gradu Melitopolju, saopštila je danas ukrajinska teritorijalna odbrana (UTO).

Rojters nije mogao nezavisno da proveri ovu informaciju, a ministarstvo odbrane Rusije za sada nije odgovorilo na zahtev za komentar.

Grad Melitopolj u regionu Zaporožja leži u delu južne Ukrajine koji su zauzele ruske snage.

Ukrajinska teritorijalna odbrana, rezervni sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oružanih snaga, saopštila je da je eksplozivna naprava detonirana direktno ispod vagona u kojem su bili vojnici.

U njihovom saopštenju objavljenom na Fejsbuku nije precizirano koliko ima žrtava i kolika je šteta.

Eksplozije u Dnjepru, raketu oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana

Dve snažne eksplozije odjeknule su jutros oko šest časova u Dnjepru, gradu u centralnoj Ukrajini, koji je u poslednje vreme uglavnom bio pošteđen ruskih napada.

Guvernjer Dnjepropetrovske oblasti Valentin Rezničenko rekao je da je jednu raketu oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana.

Jedna žena je ranjena, a dve kuće su oštećene kada su ostaci projektila pali na baštu u privatnom vlasništvu, prenosi Bi-Bi-Si.

On je dodao da je druga raketa pogodila transportnu infrastrukturu, ali nije iznosio detalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.