EP (U19): Mandić u 90. minutu odveo Srbiju u polufinale

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Jul.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (U19): Mandić u 90. minutu odveo Srbiju u polufinale

Srpski omladinci plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u meču trećeg, posljednjeg kola grupe B pobijedili Bugarsku rezultatom 1:0 i to kako: Pogotkom napadača Čukaričkog Staniše Mandića u 90. minutu utakmice! Tako je naš tim uspio da prestigne Ukrajinu i zauzme drugu poziciju u grupi, iza Njemačke, koja nam je učinila uslugu trijumfom protiv Ukrajinaca (2:0), pa će tako dječaci selektora Veljka Paunovića u polufinalu igrati protiv Portugalije. Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << polufinalni par čine Njemačka i Austrija. I bez pomoći Andrije Živkovića i suspendovanog kapitena Maksimovića "orlići" su bili mnogo bolji rival od Bugara, ali sve do tog posljednjeg minuta nisu umijeli da iskoriste sijaset prilika koje su im se ukazale. Čak 10 puta su igrači Srbije šutirali ka golu protivnika, četiri puta u okvir, šest van okvira gola i nisu imali sreće da makar jednom matiraju čuvara mreže Bugarske Ljubenova. Selektor Paunović je u drugom poluvremenu grozničavo tražeći dobitnu kombinaciju izvršio sve tri izmjene: Jokić je zamijenio Pantića, Dražić Ristića, a ključan je bio 59. minut kada je junak utakmice Mandić ušao sa klupe umjesto Luke Jovića. Igrao se posljednji minut meča, Srbija je sve karte bacila na napad, sabila Bugare u kazneni prostor i, srećom, uspjela da pronađe put lopti do mreže. Najsnalažljiviji je u tom trenutku, poslije centaršuta, bio Mandić, koji je namudrio čuvare i matirao Ljubenova za veliko, neopisivo slavlje aktuelnih prvaka Evrope za uzrast do 19 godina. Srbija ima budućnost! Omladinska reprezentacija je plasmanom u polufinale obezbijedila i učešće na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu naredne godine. (Sportal)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Omladinci Srbije pobedili Bugare za polufinale EP

Izvor: Prva.rs, 26.Jul.2014

Gol odluke postigao je Mandić u 90. minutu.. .Izabranici selektora Veljka Paunovića (igrači do 19 godina) zauzeli su drugo mesto u grupi i u polufinalu se sastaju Portugalijom, a drugi polufinalni par čine Nemačka i Austrija.. .Plasmanom među četiri najbolje ekipe Srbija je izborila i učešće...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.