EP: Letonija razbila Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2013, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Letonija razbila Ukrajinu

Uz mnogo muka i sreće Letonija je prošla u drugu rundu Evrobasketa, ali joj to nije smetalo da u prvom kolu nove faze razbije Ukrajinu u paramparčad - 85:51, prenosi "Mocart sport".

Ukrajinci su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja takmičenja, očekivao se neizvestan meč i žestok otpor Letoncima, ali... Kada proradi dalekometna letonska paljba, onda nastradaju i jače ekipe od Ukrajine.

 

Fenomenalnim šutem za tri poena, Letonci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su od početka meča punili koš Ukrajinaca i povećavali razliku. Već posle prvog kvartala igre, došli su do plus 13 (24:11) uz put pogodivši pet trojki. Najavili su da su „namestili ruku“ i da se Ukrajincima crno piše. Na sve to se nadovezao i loš šut Ukrajinaca, pa je prednost momaka sa Baltika rasla iz minuta u minut. Ukrajina je bila poptuno inferiorna i do poluvremena je jedva uspela da ubaci 22 poena.

 

Letonci su u nemilosrdnom stilu nastavili u drugom poluvremenu, a razlika je išla i do 36 poena! Za tri poena su šutirali fenomenalnih 51,7 odsto (15 od 29). Samo jedan letonski reprezentativac se nije upisao u strelce, što dovoljno govori koliko dobro su rasporedili poene. Janičenoks je sa 14 poena (4 od 4 za tri!) bio najefikasniji, Kuksiks je imao poen manje, a 11 je dodao Mejers. Kod indisponiranih Ukrajinaca, najbolji igrač Gladir je imao 12 poena, dok su poptuno podbacili Džeter i Kravcov. Ukrajinci su pogodili samo tri trojke, lošiji su bili i u skoku i nisu imali nikakve šanse da pariraju raspoloženim Letoncima.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

EP: Letonija razbila Ukrajinu

Izvor: Dzungla.org, 11.Sep.2013

Uz mnogo muka i sreće Letonija je prošla u drugu rundu Evrobasketa, ali joj to nije smetalo da u prvom kolu nove faze razbije Ukrajinu u paramparčad – 85:51, prenosi „Mocart sport“. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.