EP: Hrvati u polufinalu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Hrvati u polufinalu

Košarkaši Hrvatske obezbedili su plasman u polufinale Eurobasketa, pošto su bez većih problema savladali Ukrajinu rezultatom 84:72.

Kockasti su na krilima vrlo raspoloženog Krunislava Simona ostvarili vrlo važnu pobedu u borbi za medalju, a izabranicima Jasmina Repeše sada ostaje da sačekaju i saznaju da li će protivnik u polufinalu biti Litvanija ili Italija. S druge strane, Ukrajincima je zakazalo glavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oružje, šut za tri poena, koji je bio krajnje očajan (3/21)

 

Meč je tokom prvih 12 minuta bio vrlo napet i neizvestan, tandem Džeter – Kravtsov je dobro funkcionisao i držao svoj tim u igri. Međutim, vrlo brzo je usledio nalet Hrvatske, od kojeg se Ukrajinci nisu oporavili. Kockasti su furioznom serijom 19:1 rasturili protivnika, došli do rezultata 44:29 i tako najavili plasman u narednu fazu. Brzom realizacijom napada i izuzetno agresivnom odbranom Hrvati su naterali rivala na veliki broj grešaka, što je urodilo plodom. Naše komšije su dobro rasporedile poene, a najviše se istakao Dontaje Drejper, koji je bio vrlo raspoložen za igru protiv Judžina Džetera.

 

Do kraja utakmice rezultat se nije bitnije menjao. Ukrajina je polovinom treće deonice uhvatila zalet i uspela da zaostatak svede na devet poena (63:54), ali je seriju protivnika prekinuo Damir Markota svojom drugom trojkom na meču. Od tog trenutka Hrvatska je ponovo ušla u svoj ritam, od kojeg nije odstupala do kraja susreta.

 

Ukrajina je u poslednjem minutu poenima Gladira i Džetera prednost smanjila na devet poena (81:72), ali vremena nije bilo da bi se bilo šta ozbiljnije uradilo - 84:72.

Krunislav Simon je meč završio sa 23 poena, Bojan Bogdanović je dodao 14, a Damir Markota 12. Na drugoj strani Džeter je postigao 19 poena i imao po šest skokova i asistencija, dok je Kravtsov dodao 15.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

EP: Hrvati u polufinalu

Izvor: Dzungla.org, 19.Sep.2013

Rukometna reprezentacija Hrvatske preostali je polufinalista prvenstva Evrope u Danskoj pošto je večeras u poslednjem kolu F grupe pobedila selekciju Poljske sa 31:28 (14:15). U odlučujućem meču za polufinale Hrvati nisu dozvolili iznenađenje. Agresivnom igrom u drugom poluvremenu...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.