Džonson: Moralno odvratno“

Izvor: B92, 09.Jun.2022, 23:58

Džonson: "Moralno odvratno“

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da Zapad ne treba da ohrabruje Ukrajinu da pristane na "loš“ kompromis sa Rusijom jer bi to bilo "moralno odvratno“.

"Podsticati loš mir u Ukrajini znači ohrabriti ruskog predsednika Vladimira Putina i sve one u svetu koji misle da se agresija isplati“, rekao je Džonson u govoru u Blekpulu, na severozapadu Engleske.

"To bi bila greška i otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi vrata za više sukoba, više nestabilnosti, više neizvesnosti u svetu i samim tim više ekonomskih poteškoća“, dodao je on.

"Znam da neki, ne u ovoj zemlji već drugde, smatraju da je cena podrške Ukrajincima sada previsoka i da ih treba ohrabriti da pristanu na ono što Putin traži“, rekao je on.

"Napuštanje Ukrajinaca bilo bi moralno odvratno“, naglasio je on.

Putin nikada neće uspeti da potčini Ukrajinu i, što pre to shvati, to bolje, ali mu se ne sme dozvoliti da postigne delimičan uspeh tako što će progutati deo zemlje, kao što je to ranije činio, i proglasiti prekid vatre“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.