„Džabulani” dobija konkurenta

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Okt.2011, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Džabulani” dobija konkurenta

Nova lopta marke Adidas, koja će se koristiti na Evropskom prvenstvu 2012. godine, biće brža i opasnija za golmane, tvrdi direktor Adidasa Herbert Hajner.

– Napravićemo loptu koja će se brže kretati i nadamo se da će strelci biti još efikasniji. Primedbe golmana na Džabulani nestale su onog trenutka kada je šampionat počeo, jer su ljubitelji fudbala uživali u igri – rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je Hanjer.
On nije želeo da otrkije ime lopte, već je to ostavio za 3. decembar kada će u Kijevu biti obavljeno svečano žrebanje grupa za Evropsko prvenstvo 2012. godine.
Naziv lopte imaće veze sa Ukrajinom i Poljskom, domaćinima prvenstva.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.