Dve trećine građana Srbije smatra: Avion su oborili Ukrajinci i SAD da bi optužili Ruse (ANKETA)

Izvor: BKTV News, 27.Jul.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve trećine građana Srbije smatra: Avion su oborili Ukrajinci i SAD da bi optužili Ruse (ANKETA)

Dve trećine građana Srbije veruje da su malezijski avion koji je pao na istoku Ukrajine oborili Ukrajinci u dogovoru sa Amerikancima, kako bi optužili Rusiju!

Ovo je rezultat ankete koju je na svom portalu sproveo Pressonline sa pitanjem “Ko je srušio malezijski avion?”, sa šest različitih ponuđenih odgovora.
Prema tim rezultatima, građani Srbije ne veruju ni približno zapadnim optužbama na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rusije i proruskih snaga.
Ubedljivo najviše, 65,2 odsto građana Srbije glasalo je da su avion oborili sami Ukrajinci i to u dogovoru sa SAD, kako bi za to okrivili zajedničkog suparnika – Rusiju.
U tezu da su to na neki način samoinicijativno uradili pristalice Desnog sektora u redovima ukrajinske protivvazdušne odbrane, a sa ciljem da se optuže proruske snage, ubeđeno je 8, 2 odsto.
Kad saberemo ova dva rezultata, celih 73,4 odsto, odnosno blizu tri četvrtine građana Srbije smatra da su to svesno uradili Ukrajinci.
U četiri preostale opcije veruje tek nešto preko jedne četvrtine građana.
Da su proruske snage oborile avion greškom smatra tek 9,5 procenata, dok u varijantu da su to učinili pobunjenici, ali tako što su ih Ukrajinci namerno “navukli” da to urade, leteći borbenim avionima blizu putničkog, veruje 8,5 odsto. (Sa ovim odgovorom, ukupan broj onih koji veruju u umešanost Ukrajine, odnosno da je Kijev želeo pad aviona veruje čak 81,9 odsto!)
U verziju da je u avion podmetnut eksploziv koji je aktiviran iznad pobunjenih teritorija veruje 4,6 procenata, a da je avion “sam pao” 3,9 odsto građana koji su uzeli ušešća u anketi.
Izvor: Pressonline
The post Dve trećine građana Srbije smatra: Avion su oborili Ukrajinci i SAD da bi optužili Ruse (ANKETA) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.