Došao je kraj: Rusi gase Ukrajinu?

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 17:58

Došao je kraj: Rusi gase Ukrajinu?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da očekuje da će Rusija kasnije ove godine, nastaviti napade na energetski sistem Ukrajine.

"Očigledno je da će ove jeseni i zime neprijatelj pokušati da ponovi teror nad ukrajinskom energetskom industrijom. Trebalo bi da budemo spremni na to", poručio je Zelenski, dodavši da će učiniti sve što je moguće da zaštiti električnu mrežu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vlada, bezbednosni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici i energetski radnici rade na zaštiti energetskog sistema od fizičkih oštećenja, sabotaže ili sajber napada. "Svaki grad u Ukrajini treba da bude spreman da se nosi sa vanrednim situacijama u energetskom sektoru", rekao je Zelenski.

Skoro 40 odsto ukrajinskog energetskog sistema je oštećeno u ruskim raketnim udarima i napadima dronovima tokom protekle zime, navodi britanska agencija.

Otkako je počelo toplo vreme, udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu su prestali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski očekuje da će Rusija nastaviti da napada energetski sistem Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2023

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas da očekuje da će Rusija kasnije ove godine, kada vrijeme postane hladnije, nastaviti napade na energetski sistem Ukrajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.