Izvor: RuskaRec.ru, 02.Jul.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosad izgrađeno 400 kilometara ukrajinskog „Zida” na granici sa Rusijom

Ukrajinski poreski obveznici su potrošili basnoslovan novac na izgradnju takozvanog „Zida”, koji je u stvari žičana ograda na granici između Rusije i Ukrajine. Za tri godine izgrađeno je 400 kilometara ograde, što je koštalo 622,5 miliona grivni (preko 20 miliona evra). To je objavila televizija „Zvezda”, pozivajući se na zamenika šefa Državne pogranične službe Ukrajine Vasilija Servatjuka.
Ukrajinski poslanik: „Zid“ Jacenjuka ne može da zaustavi ni >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << divljeg zeca
Servatjuk je izjavio da je za tri godine izgrađeno 400 kilometara ograde. Izgradnja se pritom postepeno obustavlja, jer se izdvajaju sve manja sredstva za ovaj projekat. Dok je 2015. bilo izdvojeno 400 miliona grivni (preko 13 miliona evra), a 2016. godine 200 miliona grivni (skoro 7 miliona evra), za prvih šest meseci 2017. godine izdvojeno je samo 22,5 miliona grivni (preko 700 hiljada evra).
Ovaj projekat je ranije izazvao nekoliko skandala i sumnji u korupciju. Nakon toga ukrajinske vlasti su problem rešile na proveren način: svi podaci o izgradnji su klasifikovani kao poverljivi. Na kraju je Državna služba za reviziju Ukrajine saopštila da je proverila kako su trošena budžetska sredstva na „Zid”, ali ne smeju da objave te informacije, jer projekat nosi šifru „poverljivo”.
Izgradnju ograde na granici sa Rusijom inicirao je 2014. godine tadašnji premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.