Donjeck pod vatrom

Izvor: Akter, 13.Avg.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck pod vatrom

Ukrajinska vojska rano jutros obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javila je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti

Agencija prenosi i da je najmanje sedam pripadnika Desnog sektora ubijeno, a sedam ranjeno u napadu na autobus kojim su se prevozili kod ulaza u taj grad na istoku Ukrajine.

Kako javlja izveštač te agencije, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Peski, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Za sada nema podataka o novim žrtvama i šteti.

Pozivajući se na predstavnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), RIA Novosti izveštava i da su u utorak uveče ustanici ubili sedmoricu aktivista Desnog sektora.

"Autobus sa naoružanim ljudima u utorak uveče iznenada je napao na naš punkt u selu Mandrikino (južno predgrađe Donjecka). Ubili su našeg snajperistu, posle čega su sa punkta ustanici otvorili vatru po autobusu", rekao je taj predstavnik DNR.

Kod ubijenih i ranjenih pronađene su legitimacije aktivista nacionalističkog Desnog sektora, a ustanici pretpostavljaju da je autobus dolazeći iz Zaporoške oblasti zalutao, jer se nedaleko odatle nalaze pozicije ukrajinske vojske i Nacionalne garde.

Ukrajinska agencija Ukrinform prenela je da je lider Desnog sektora Dmitrij Jaroš na nalogu na "Fejsbuku" potvrdio informaciju o tom sukobu.

"Imamo strašne gubitke... Osvetićemo se !!!", napisao je on.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska udara, ginu i civili i borci

Izvor: B92, 13.Avg.2014

Ukrajinska vojska obnovila artiljerijsku paljbu po Donjecku, pri čemu je dvanaest pripadnika Desnog sektora ubijeno, a najmanje troje je stradalo u granatiranju..Kako javlja izveštač agencije RIA Novosti, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski, koji su pod kontrolom...

Nastavak na B92...

"Imamo strašne gubitke, osvetićemo se!" Ubijeno sedam boraca Desnog sektora

Izvor: Blic, 13.Avg.2014

Ukrajinska vojska rano jutros obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javila je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti, prenoseći i da je najmanje sedam pripadnika Desnog sektora ubijeno, a sedam ranjeno u napadu na autobus kojim su se prevozili kod ulaza u taj grad na istoku Ukrajine...Kako...

Nastavak na Blic...

Donjeck pod vatrom, ustanici ubili sedam boraca Desnog sektora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2014

Ukrajinska vojska rano jutros obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javila je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti, prenoseći i da je najmanje sedam pripadnika Desnog sektora ubijeno, a sedam ranjeno u napadu na autobus kojim su se prevozili kod ulaza u taj grad na istoku Ukrajine...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.