Donjeck: Ukrajinske snage granatirale pozicije „Azova“ i „Desnog sektora“

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Ukrajinske snage granatirale pozicije „Azova“ i „Desnog sektora“

Snage bezbednosti Ukrajine granatirale su pozicije "Desnog sektora" i ekstremističkog bataljona "Azov" u selu Lebedinski, saopštio je načelnik pres službe Operativne komande Donjecke Narodne Republike Daniel Besonov.

Navedeno je da je otvorena artiljerijska vatra od strane dela 36. briogade mornaričke pešadije. Kao rezultat toga, tri pripadnika ovih bataljona su poginula dok je pet ranjeno.

Besonov je dodao da su "Azov" i "Desni sektor" dovedeni u punu borbenu gotovost, a da su strani instruktori stigli u oblast gde se nalazi "Desni sektor" blizu Avdjejevke.

"Glavni cilj instruktora je da ih pripreme za borbu protiv provokacija od strane ukrajinskih snaga. Takođe, pozivajući u svoje jedinice instruktore, komanda "Desnog sektora" je dobila garanciju da ukrajinska strana neće delovati po njihovim pozicijama, gde su strani državljani" objasnio je u Besonov.

Ranije je komandant Operacije ujedinjenih snaga Ukrajine Sergej Naev rekao u oblasti borbenih dejstava u Donbasu mogu biti samo ukrajinske snage i druge jedinice ujedinjenih snaga Ukrajine.

Odluka da se povuku iz regiona ekstremistički bataljoni je dovela do oružanog sukoba sa njima.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.