Donjeck: Tužan prvi školski dan

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Tužan prvi školski dan

Sa mesec dana zakašnjenja u istočnoj Ukrajini je počela školska godina, međutim da ratna dejstva nikada ne biraju ciljeve potvrdio je već prvi dan.

Na snimcima koje su objavile proruske stanice, prikazani su kadrovi iz granatirane škole u kojoj je poginulo četvoro ljudi, a srećom, deca nisu povređena.

Nastava u pogođenoj školi je odmah prekinuta, a deca su zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima morala da pobegnu u podrum, kako bi se zaštitila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od mogućih novih napada.

Kako prenosi BBC, ni u ostalim školama u Donjecku nije bila ni približno lepa atmosfera kakva priliči prvom školskom danu, navedeno je da se mnogo dece uopšte nije pojavilo, a razlog je sasvim logičan, u blizini gotovo svake škole čuju se konstantne eksplozije, koje dopiru iz pravca donjeckog aerodroma.

U trenutku napada u školi se nalazilo 238 osoba, uključujući 70 dece kojima je danas bio prvi dan u novoj školskoj godini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Donjeck: Tužan prvi školski dan

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2014

Sa mesec dana zakašnjenja, u istočnoj Ukrajini je počela školska godina, međutim da ratna dejstva nikada ne biraju ciljeve potvrdio je već prvi dan...Kadar iz granatirane škole u kojoj je poginulo četvoro ljudi.. ..Na snimcima koje su objavile proruske stanice, prikazani su kadrovi iz granatirane...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.