Donjeck: Nećemo se uzdržavati u pogledu odmazde

Izvor: Vostok.rs, 07.Mar.2021, 11:52

Donjeck: Nećemo se uzdržavati u pogledu odmazde

Svi znakovi ukazuju na to da se Kijev priprema za obnavljanje neprijateljstava u Donbasu, rekao je predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin za "Solovljev lajv". Istakao je da, prema obaveštajnim podacima DNR-a, na liniji kontakta postoje strani savetnici i instruktori koji obučavaju diverzantske grupe. Takođe, prema Pušilinu, Kijev blokira bilo kakve sporazume u svim pregovaračkim grupama.
„Ovo je još jedan znak da se pripremaju za rat“, naglasio je on. Istovremeno, prema prema njegovim rečima, vojska DNR-a je prinuđena da se sve vreme priprema za odgovor. "Nećemo se uzdržavati u pogledu odmazde. Oni pucaju - mi ćemo suzbiti vatrene tačke. Pokušali smo sve to dovesti na pregovaračku platformu, ali sada je sve blokirano, oni ne žele da razgovaramo“, dodao je Pušilin. Pored toga, Ukrajina ometa prolazak međunarodnih humanitarnih konvoja, uključujući Međunarodni komitet Crvenog krsta, preko kontaktne linije, zaključio je predsednik DNR-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajinske snage granatirale periferiju Donjecka

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2021, 10:02

Ukrajinske snage bezbednosti granatirale su na periferiju Donjecka, oštetivši šest kuća, rekao je za RIA Novosti predstavnik Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. „Jutros, kao rezultat granatiranja oružanih formacija Ukrajine, oštećeno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.