Donjeck: Imamo pravo da se osvetimo za ubistvo predsednika Zaharčenka

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Imamo pravo da se osvetimo za ubistvo predsednika Zaharčenka

Donjecka Narodna Republika je u sposobna da odbije napad ukrajinskih oružanih snaga ako to bude potrebno, saopštio je predsednik parlamenta DNR Denis Pušilin.

"Naravno, ne bi voleli da vidimo kako se situacija razvija na najgori način, a kako bi ona i mogla da se sada razvije, ali Donjecka Narodna Republika je sposobna da odbije ukrajinsku ofanzivu ako to bude potrebno", rekao je Pušilin u intervjuu za "Izvestija".



On je takođe naglasio da Donjecka Narodna Republika smatra da ima pravo da se osveti za ubistvo predsednika Zaharčenka, ali da smatra da je prerano sada odlučiti "šta dalje raditi i kako postupiti nakon ove tragedije".

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.