Donbas pred novim ratom?

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donbas pred novim ratom?

Kijev -- Ako ukrajinske vlasti ne budu poštovale makar tri tačke Minskog sporazuma, borbe u Donbasu će biti nastavljene i to krivicom Kijeva.

To je izjavio za list „Izvestija“ stalni predstavnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike u Kontakt-grupi Denis Pušilin.

Prve tačke Minskog sporazuma predviđaju potpuni prekid vatre u Donjeckoj i Luganskoj oblasti Ukrajine, razmeštanje snaga duž linije razdvajanja u Donbasu, nadgledanje i verifikaciju režima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekida vatre od OEBS-a, kao i povlačenje teškog naoružanja uz nadzor OEBS-a.

Prema rečima Pušilina, situacija u regionu se komplikuje iz dana u dan. Predstavnik DNR je naglasio da ukrajinska strana „ne ispunjava svoje obaveze“.

„Situacija ostaje napeta. Ona u svakom trenutku može da eksplodira i preraste u rat. Ako Ukrajina ne bude poštovala makar tri tačke ’Minska 2‘, u Donbasu će veoma brzo biti nastavljene borbe“, navodi list reči Pušilina.

U sredu su se učesnici Kontakt-grupe za rešavanje situacije u Donbasu sastali u Minsku i kako je saopštio predstavnik Luganske Narodne Republike Vladislav Dejnego, pregovarači nisu mogli da se dogovore o razmeštanju snaga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Donbas pred novim ratom?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2016

KIJEV - Ako ukrajinske vlasti ne budu poštovale makar tri tačke Minskog sporazuma, borbe u Donbasu će biti nastavljene i to krivicom Kijeva...To je izjavio je za list „Izvestija“ stalni predstavnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike u Kontakt grupi Denis Pušilin...Prve tačke Minskog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.