Do sada, 23 mrtvih... Svi civili FOTO

Izvor: B92, 30.Sep.2022, 09:38

"Do sada, 23 mrtvih... Svi civili" FOTO

Još jedan tragičan dan u Ukrajini i ponovno međusobno optuživanje za najmanje 23 smrti u izbegličkoj koloni u Zaporožju.

Najmanje 23 osobe su poginule, a 34 čoveka su ranjena u ruskom raketnom udaru na civilni humanitarni konvoj na izlazu iz Zaporožja na jugu Ukrajine, saopštio je regionalni guverner Oleksandr Staruh, prenosi Rojters.

Proruske vlasti Zaporoške oblasti tvrde da su ukrajinske trupe izvele ovaj napad na kolonu vozila sa civilima, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čekali da pređu u deo koji je pod ruskom kontrolom, prenosi agencija RIA novosti.

Svedok je preneo Rojtersu da je video 12 tela, od kojih su četiri u automobilima, i rekao je da je projektil ostavio krater u zemlji u blizini dva reda vozila.

"Do sada, 23 mrtva i 28 ranjenih. Sve civili", napisao je ukrajinski regionalni guverner Zaporožja na Telegramu.

On je naveo da su ljudi stajali u koloni kako bi otišli na teritoriju koju kontrolišu ruske snage da odnesu pomoć, preneo je Interfaks Ukrajina.

Staruh je izjavio i da su na mestu napada hitne službe.

On je prethodno saopštio da su ruske snage izvele raketni napad na periferiju Zaporožja.

Predstavnik proruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov tvrdi da su ukrajinske trupe izvele napad na kolonu vozila sa civilima koji su čekali da izađu u deo Zaporoške oblasti koji kontrolišu ruske snage.

Rogov je za RIA novosti rekao da režim u Kijevu pokušava da to predstavi kao granatiranje koje su izvele ruske trupe.

Rogov tvrdi da su ukrajinske snage, videvši kako stanovništvo masovno odlazi u deo Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom ruskih snaga, izvele udar na konvoj sa desetinama civilnih automobila koji su čekali da napuste deo regiona pod kontrolom Ukrajine.

"Prema našim saznanjima, ima žrtava i mnogo povređenih", rekao je Rogov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.