Dijametralni podaci Šojgua i Zelenskog: Svakodnevno gube više od 800 vojnika

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 18:32

Dijametralni podaci Šojgua i Zelenskog: "Svakodnevno gube više od 800 vojnika"

Ukrajinska vojska izgubila je više od 444.000 vojnika od početka "specijalne vojne operacije", izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

To je prenela ruska novinska agencija Tas.

Šojgu je dodao da Ukrajinci od početka ove godine svakodnevno gube više od 800 vojnika i oko 120 komada vojne opreme, navodi Tas.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno je prvi put objavio da je Ukrajina dosad u ratu izgubila 31.000 vojnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rekao je da je objavio taj broj jer mu je, kako je rekao, "dosta laži".

Zelenski je tada rekao da su čak i neki američki političari iznosili "prilično netačne brojeve". Naime, američki zvaničnici procenjuju da je tokom ruske invazije na Ukrajinu ubijeno oko 70.000 ukrajinskih vojnika, a da je gotovo dvostruko više ranjeno.

Treba napomenuti da ni broj koji je izneo Šojgu, ni broj koji je izneo Zelenski nisu provereni.

Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u našem blogu UŽIVO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.