Dignuti u vazduh mostovi kod Donjecka

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dignuti u vazduh mostovi kod Donjecka

Tri mosta na glavnim putevima ka Donjecku na istoku Ukrajine dignuta su u ponedeljak u vazduh, da bi se, kako se pretpostavlja, usporio mogući napad ukrajinskih snaga na uporišta proruskih snaga u toj oblasti.

Jedan putni i dva železnička mosta na istoku Ukrajine dignuti su u vazduh

 

Prorusi koji su se pred ukrajinskom vojskom povukli iz Slavjanska i drugih istočnih gradova, tokom vikenda pregrupisali su se u Donjecku.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Za sada nije poznato ko je danas digao u vazduh putni most i dva železnička mosta, ali se pretpostavlja da bi od toga najveću korist mogli da imaju pobunjenici.

 

U sukobima ukrajinske vojske i prorusa od aprila je poginulo 400 ljudi.

  Za sada nije poznato ko je digao mostove u vazduh, ali se smatra da najveću korist od toga imaju prorusi

 

Uništeni su mostovi kod sela Novobakmutivka, Zakitne i Seleznevka, navele su saobraćajne službe Donjecka.

 

Pobunjenici kontrolišu zgradu gradske uprave u Donjecku i kontrolne punktove u okolini grada, a veliki broj njegovih stanovnika napustio ga je zbog sukoba.

 

 

Analitičari smatraju da će zauzimanje Donjecka ipak biti mnogo teže nego zauzimanje Slavjanska, deset puta manjeg grada, jer bi bilo potrebno voditi borbe po ulicama grada, u čemu bi prednosti imali pobunjenici.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kod Donjecka "mostovi na Neretvi"

Izvor: Mondo, 07.Jul.2014

U vazduh su danas dignuta tri mosta na glavnim putevima ka Donjecku na istoku Ukrajine.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.