Dević u Rubinu, spas za Metalist

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dević u Rubinu, spas za Metalist

Ukrajinski fudbaler srpskog porekla Marko Dević (30) prešao je iz Metalista u ruski Rubin iz Kazanja, saznaje B92.

Dević je u Kazanj prešao za dva miliona dolara, a taj novac spasiće klub iz Harkova koji je bio pred blokadom zbog dugovanja prema ostalim igračima.

Beograđanin Dević je potpisao troipogodišnji ugovor sa Rubinom vredam 3,3 miliona dolara po sezoni.

On je ove sezone bio prvi strelac ukrajinske Premijer lige as 15 golova na 17 mečeva, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najzaslužniji za drugo mesto Metalista. Sezona u Ukajini je suspendovana do daljnjeg.

Karijeru je počeo u Zvezdari, igrao je još za Železnik, Radnički NBG i Voždovac, pre nego što se preselio u Ukrajinu gde je nastupaio za Volin i Šahtjor između dva mandaza u Harkovu.

Od 2008. godine je reprezentativac Ukrajkine za koju je dao osam golova na 33 meča.

Rubin je trenutno tek 11. u ruskoj Premijer ligi koja se nastavlja 8. marta, a tim iz Kazanja dan kasnije gostuje Anžiju.

U međuvremenu, klub iz Tatarstana igra u Ligi Evrope, u četvrtak dočekuje Real Betis, nakon 1:1 u Sevilji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.