Demonstranti predlažu novu vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti predlažu novu vladu

Na Trgu nezavisnosti u ukrajinskoj prestonici Kijevu danas će biti održana skupština demonstranata koji će predložiti sastav nove vlade, saopštila je pres služba udruženja "Majdan". Grupa stanovnika ukrajinskog poluostrva Krima, okupila se i danas, uzvikujući da su demonstranti u Kijevu "banditi koji pokušavaju da sastave novu vladu", uz slogane "Rusijo, spasi nas!" i ruske zastave okačene na zgradi Vrhovnog suda u Simferopolju. Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas Organizaciju za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) da odlučno osudi pozive na zabranu ruskog jezika u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti predložili novu vladu, prva žrtva u Simferopolju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2014

Vođe ukrajinskih protesta izabrale su danas, na kijevskom Trgu nezavisnosti, bivšeg ministra ekonomije Arsenija Jacenjuka za premijera nove vlade, posle pada predsednika Viktora Janukoviča. Savet "Evromajdan", objavio je i imena koja predlaže za neka od ključnih ministarskih mesta u novom kabinetu....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.