„Dehumanizovanje Rusa“ ima negativne rezultate – bivši pomoćnik Zelenskog

Izvor: Vostok.rs, 14.Avg.2023, 08:56

„Dehumanizovanje Rusa“ ima negativne rezultate – bivši pomoćnik Zelenskog

  Opšti napor Ukrajine da se „dehumanizuje“ Rusi postao je glavna „greška“ zemlje u tekućem sukobu, izjavio je u nedelju Aleksej Arestovič, bivši savetnik predsednika Vladimira Zelenskog.
U razgovoru sa novinarkom Julijom Latinjinom, Arestovič je osudio sistemske napore da se „dehumanizuju“ Rusi, navodeći da je strategija očigledno imala suprotne rezultate i da je navodno ruskim trupama samo dala više razloga za borbu. „Glavna stvar koju smo uradili je da dozvolimo sebi da dehumanizujemo Ruse. Ovo je naša glavna greška. Prvo smo se držali, a onda smo se sa zadovoljstvom upuštali u sve to. Kolektivni Ukrajinci, mislim. Dozvolili smo da se to izlije na internet“, izjavio je Arestovič. On je dodao da je takvo ponašanje prosečnim mobilisanim Rusima – a ne profesionalnim vojnicima – dalo „odličnu motivaciju za borbu“. Bivši pomoćnik ukrajinskog predsednika nije precizirao kada su „kolektivni Ukrajinci“ prešli sa, kako je rekao, „ponašanja kao evropska nacija“ na „demonizaciju“ Rusa.    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajinci priznali: "To je naša najveća greška"

Izvor: B92, 14.Avg.2023

Sveopšti ukrajinski napori "dehumanizacije" Rusa pokazali su se kao glavna greška Kijeva u tekućem sukobu...To je ocenio bivši savetnik predsednika Volodimira Zelenskog, Aleksej Arestovič...On je u razgovoru sa novinarkom Julijom Latininom istakao da je to imalo suprotan efekat, odnosno da je to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.