Deca, studenti, profesori – većina poginulih u padu aviona putovala za Toronto

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca, studenti, profesori – većina poginulih u padu aviona putovala za Toronto

Premijer Kanade Džastin Trido objavio je da je 138 osoba, od 176 poginulih u padu ukrajinskog "boinga 737", putovalo za Toronto. Širom Kanade zastave na pola koplja.
"Boing 737" koji je pripadao ukrajinskoj avio-kompaniji srušio se samo nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma "Imam Homeini" u Teheranu. 

Poginulo je svih 176 putnika i članova posade, a 138 osoba bilo je na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Toronto, objavio je kanadski premijer Džastin Trido. Oni su iz Teherana leteli za Kijev, kako bi preseli na putu za Kanadu.
Među poginulima je veliki broj studenata sa univerziteta širom Kanade, profesori, ali i porodice sa decom. Najmlađa žrtva je desetogodišnja Dorina.
Pronađene su obe crne kutije iz "boinga". Prema međunarodnim pravilima, za istragu je odgovoran Iran.

Ukrajinska ambasada u Teheranu prvo je objavila, pa povukla, saopštenje u kom navodi da je kvar na motoru uzrok pada aviona. 
Kasnije je izdato novo saopštenje u kome se navodi da će zvanična komisija utvrditi uzrok incidenta. 
Žalost širom Kanade Kanadski premijer je naveo da njegova država očekuje da učestvuje u istrazi pada aviona "boing 737". 
Širom Kanade zastave su spuštene na pola koplja u znak žalosti za poginulima u avionskoj nesreći.

Rojters navodi da je ruta iz Kanade preko Kijeva za Iran bio vrlo popularana s obzirom na to da Kanada i Iran nemaju direktnu liniju.
Kanada i Iran prekinuli su diplomatske odnose 2012. godine, podseća britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

STUDENTI, PROFESORI, ČITAVE PORODICE: 63 Kanađana poginulo u avionskoj nesreći u Iranu, među žrtvama i deca (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Jan.2020

Studenti, profesori fakulteta i porodice nalaze se među 63 kanadske žrtve avionske nesreće koja se dogodila blizu Teherana, a u kojoj je poginulo 176 putnika i članova posade.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.