Dali su zeleno svetlo: Ovo je prekretnica?

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 21:06

Dali su "zeleno svetlo": Ovo je prekretnica?

Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je slanje kasetne municije Ukrajini nakon jednoglasne preporuke svog tima za nacionalnu bezbednost.

To je saopštio danas savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven.

On je rekao da je to bila "teška" odluka i da je predsednik na kraju doneo odluku "u konsultaciji sa saveznicima i partnerima i u konsultaciji sa članovima Kongresa", prenosi Gardijan. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kasetno oružje, koje je prvi put korišćeno tokom Drugog svetskog rata, obično ispušta veliki broj manjih bombi i poznato je po ubijanju civila. Kasetna municija je zabranjena Konvencijom o kasetnoj municiji iz 2008. godine, koju nisu potpisale SAD, Rusija i Ukrajina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.