Dačić: Srbija objektivan i pošten posrednik

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija objektivan i pošten posrednik

25.02.2015. -

"Zadovoljan zato što je ovo pokazatelj da OEBS ali i Srbija, kao zemlja koja predsedava, imala pravilan pristup i ostvarila ulogu da bude objektivan i pošten posrednik u ispunjavanju dogovora unutar normandijske četvorke, a to je da OEBS definiše da li se poštuju dogovori, ko ih ne poštuje i na taj način da se osigura mir i stabilnost u Ukrajini. Zadovoljan sam sinoćnom sednicom Saveta bezbednosti UN posvećenoj saradnji sa OEBS-om, jer su tu organizaciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << srpsko predsedavanje podržale sve članice ovog tela UN", rekao je Dačić.

"Izneo sam naše stavove za najvažnija krizna žarišta, razvoj najnovije situacije za ukrajinsku krizu, iskorak koji smo ovih dana i jutros imali sa normandijskim formatom u vezi sa punom primenom dogovora iz Minska o prekidu vatre, povlačenju teškog naoružanja, ali i za otpočinjanje političkog dijaloga o ustavnim reformama u Ukrajini", naveo je Dačić. 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dačić: Glavna tema razvoj događaja u Ukrajini

Izvor: Beta Video, 25.Feb.2015

NJUJORK -Predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić je na sednici Saveta bezbednosti govorio o razvoju najnovije situacije u Ukrajini i iskoracima koji su prethodnih dana napravljeni u razgovorima s normandijskom četvorkom (Rusija, Ukrajina, Francuska i Nemačka), o implementaciji mirovnog sporazuma iz Minska...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.