Da li se Ukrajina namerno odrekla Krima i Donbasa? Poznati ekspert otkriva koji je KIJEVSKI TAJNI PLAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 19:48

Da li se Ukrajina namerno odrekla Krima i Donbasa? Poznati ekspert otkriva koji je KIJEVSKI TAJNI PLAN

"Trenutno se u Ukrajini ne može otvoreno govoriti da ne postoji nikakav hibridni rat protiv Rusije"

Donbas i Krim su regioni koje je nemoguće ukrajinizirati. Dok su oni bili u sastavu Ukrajine, praktično nije postojala mogućnost da Ukrajina realizuje nacionalni projekat, smatra vodeći naučni saradnik Ruskog instituta za strateška istraživanja Oleg Nemenski.

Ovi regioni, nastavio je ekspert, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su ionako bili izgubljeni, ali plan je bio da se za njihov gubitak optuži Rusija, kako niko više ne bi mogao ni da pomisli na prijateljske i bratske odnose sa Moskvom.

Na kraju, Ukrajina je dobila šta je htela za realizaciju rusofobskog i nacionalističkog projekta: ona je uspela da dobije i odvajanje dve teritorije koje nije uspela da ukrajinizuje i povlačenje granice u Donbasu koja je krajnje nepovoljna za stanovnike oblasti i koja ne dozvoljava regionu da se razvija, dodaje politikolog.

- Ukrajina je još u neformalnom ratu sa Rusijom. Trenutno se u Ukrajini ne može otvoreno govoriti da ne postoji nikakav hibridni rat protiv Rusije. Ako tako govoriš, ti ispadaš iz političkog konteksta. To je pogodna situacija za Ukrajinu i za ukrajinstvo, kao politički projekat. Ako pogledate na Ukrajinu, ne kao na tradicionalnu državu, već kao na poseban nacionalno-politički projekat, on je 2014. godine bio vrlo koristan. Desile su se stvari koji su im bili u političkim interesima - konstatovao je Nemenski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.