Da bi Ukrajina sklopila mir, moraće da prihvati ruske zahteve

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 22:11

"Da bi Ukrajina sklopila mir, moraće da prihvati ruske zahteve"

Da bi Ukrajina sklopila mir, moraće da prihvati ruske zahteve, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da će Ukrajina morati da prihvati ruske zahteve, uključujući priznanje crnomorskog poluostrva Krima kao ruske teritorije i ustupanje Donjecke i Luganske pokrajine.

Peskov je za državnu televiziju poručio da zapadne zemlje sprečavaju mirovne pregovore sa Ukrajinom i time produžavaju sukob u toj zemlji, prenosi agencija RIA Novosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"U ovom trenutku zapadne zemlje su stavile sve svoje opklade na nastavak rata", rekao je portparol Kremlja.

Pozivajući se na izjave zapadnih političara koji su rekli da ne žele da prisiljavaju Ukrajinu da pregovara, Peskov je rekao da Zapad pod vođstvo SAD nije dozvolio Ukrajini da "razmišlja o miru, niti da razgovara o tome".

"Bez obzira na to, trenutak za pregovore će doći", poručio je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Podoljak odgovorio Peskovu uslovima Kijeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 07:20

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrjaine Mihail Podoljak izneo je spisak zahteva za nastavak pregovora sa Rusijom, nakon što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će Kijev, da bi sklopio mir, morati da prihvati ruske zahteve, uključujući priznanje Krima kao ruske teritorije i ustupanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.