Obnova uništenih energetskih objekata u Ukrajini trajaće godinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 15:13

Obnova uništenih energetskih objekata u Ukrajini trajaće godinama

Ukrajinska privatna energetska kompanija "DTEK" saopštila je danas da su 14 naselja u Kijevskoj oblasti potpuno isključena iz napajanja strujom, a da još 37 ima problema zbog lošeg vremena.

"Loše vreme je izazvalo nestanka struje. Trenutno je 14 naselja potpuno isključeno iz napajanja, a još 37 naselja je delimično isključeno iz napajanja. Zbog jakih naleta vetra, potpuno je isključeno 525 električnih trafostanica i 22 dalekovoda, a deset delimično", navodi "DTEK" u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavi na Fejsbuku, a prenosi agencija TAS S.

Obilne snežne padavine u nedelju uveče izazvale su brojne kvarove na dalekovodima, zbog čega su bez struje mnoga naselja u Volinskoj i Lavovskoj oblasti Ukrajine.

Obnova uništenih energetskih objekata u Ukrajini trajaće godinama

Vraćanje energetskih objekata u Ukrajini u prethodno stanje trajaće godinama, rekao je generalni direktor ukrajinske kompanije DTEK Energo Ildar Salejev.

On je gubitke DTEK Energo procenio na milijarde grivni, naglasivši da su desetine transformatora izgubljene, prenosi TAŠ.

Prema ukrajinskim vlastima, uništeno je 50 odsto energetske infrastrukture u zemlji.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je ranije da ce restrikcije električne energije ostati na snazi cele zime, nakon što su oštećene mnoge termo i hidroelektrane, kao i brojni visokonaponski mrežni objekti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mrak

Izvor: B92, 12.Dec.2022

Kijev -- Ukrajinska privatna energetska kompanija "DTEK" saopštila je da su 14 naselja u Kijevskoj oblasti potpuno isključena iz napajanja strujom..."Loše vreme je izazvalo nestanke struje. Trenutno je 14 naselja potpuno isključeno iz napajanja, a još 37 naselja je delimično isključeno iz napajanja....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.