DOĆI ĆE DO POBUNE AKO NASTAVE OVAKO Šokantan snimak zlostavljanja u vojsci potresao rusku javnost (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 18:07

"DOĆI ĆE DO POBUNE AKO NASTAVE OVAKO" Šokantan snimak zlostavljanja u vojsci potresao rusku javnost (VIDEO)

Inače, zlostavljanje unutar ruske vojske ima svoju duboku, pa i fatalnu istoriju.

U javnost je nedavno procurio snimak koji prikazuje komandanta ruske brigade kako skida vojnike do gola i tuče ih, u okviru rituala maltretiranja koji je šokirao čak i one vojnike koji su navikli na grubo i okrutno postupanje u ruskoj vojsci.

Prema "WarTranslated" blogeru koji prati rat u Ukrajini, reč je o oficiru ruske 4. tenkovske divizije u blizini Moskve koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoje gole vojnike tera da čupaju travu. Na snimku mogu da se čuju vojnici kako kritikuju maltretiranje, inače uobičajeno iskustvo koje prolaze ruski vojnici, piše "Jutarnji list".

Izvorno je sporni video podelio ruski medij "Mobilisation news", koji navodi da nije jasno kada je isti snimljen.

- Pozvali su vojnu policiju i skinuli muškarce do gola. Ljudi su besni jer on muči vojnike. Je*** tog tipa - govori jedan vojnik na snimku, prema prevodu "WarTranslated".

Russian brigade commander forces soldiers to undress and perform humiliating actions, such as plucking grass. The video was reportedly filmed in the territory of the 4th Tank Division in Naro-Fominsk, Moscow Region.

Originally posted here: https://t.co/JRpjgWvls3 pic.twitter.com/g1WsBvsIUW

— Dmitri (@wartranslated) August 3, 2023

Veruje se da je reč o 4. gardijskoj tenkovskoj diviziji u Naro-Fominsku, izvan Moskve. Ova je divizija pretrpela teške gubitke u Ukrajini.

Tretman poznat i kao "dedovščina", obično se primenjuje na vojnike nižeg ranga pa je otežao ruskoj vojsci regrutiranje mladića koji se boje da bi drugi Rusi mogli da ih ponize ili povrede. Ta se praksa primenjuje već vekovima, a ruska vlada donela je niz reformi 2008. sa ciljem njenog iskorenjivanja.

U objavljenom videu vojnici govore da su se nadređeni opasno približili krajnjim granicama njihovog strpljenja.

- Doći će do pobune ako nastave ovako. Svako ima svoje granice - rekao je jedan od njih.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.