DNR i LNR protiv dolaska bilo čije oružane misije na njihovu teritoriju

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR i LNR protiv dolaska bilo čije oružane misije na njihovu teritoriju

Obe donbaske republike, i Luganska i Donjecka, odbacile su najodlučnije i samu mogćnost dolaska na njihovu teritoriju bilo čijeg oružanog kontigenta, uljučujući i „policijsku misiju OEBS” koju traži Kijev, a lobiraju njegovi mentori i sponzori sa Zapada.

DNR i LNR su isključile i mogućnost da se bilo čija oružana sila postavlja između njihovih prvih linija i ukrajinske armije. Uprkos tome što Kijev nastavlja da primiče trupe i ratnu tehniku bivšim linijama fronta i što to „miriše” na pripreme za novi rat.

Pri ovakvom stanju stvari, predsednik Luganske Republike Igor Plotnjicki obratio se njenim građanima porukom kojom ih je obavestio:

„Mi smo za mirno rešenje svih protivrečja sa Kijevom. Međutim, kod Petra Porošenka su ono što obećava i što radi udaljeni kao Severni i Južni pol. On za 15 meseci nije počeo ni da realizuje Minske sporazume, a za to vreme je bilo moguće roditi jedno dete i začeti drugo. Zato mi više nećemo čekati. Prelazimo u ofanzivu. Prvo na diplomatskom planu”.

Plotnjicki je objasnio da će LNR prvozatražiti od Saveta bezbednosti UN da obaveže Porošenka da poštuje Minsk-2.

Naglasio je da će svim građanima LNR biti omogućeno da potpišu pismo koje će biti poslato Savetu bezbednosti UN.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.