Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: Ukrajinska vojska u poslednja dva dana izgubila 78 vojnika

U Donbasu je 29. i 30. januara ubijeno najmanje 78, a ranjeno 76 pripadnika ukrajinske vojske, rekao je predstavnik Ministarstva odbrane samoproglašene DNR Edvard Basurin, pozivajući se na podatke iz presretnutog izveštaja načelnika Generalštaba OS Ukrajine Viktora Muženka o gubicima u živoj sili za poslednja dva dana. Kremlj prokomentarisao zaoštravanje situacije u Donbasu Predsedniku Petru Porošenku predstavljen je ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << izveštaj do koga je došla obaveštajna služba DNR, a zbog koga se on inače ranije vratio iz radne posete Nemačkoj, rekao je Basurin, prenela je Donjecka informativna agencija.   Basurin je na osnovu izvešaja precizirao da je za protekla dva dana u ukajinske mrtvačnice i medicinske ustanove u Selidovu dostavljeno 29 tela poginulih vojnika, u Krasnoarmejsku 41, u Novom Trudu osam i četrnaest ranjenih, a u Časovom Jaru 62 ranjenika, prenosi TASS. Porošenko: Sankcije Rusiji treba pooštriti ako nema napretka u Donbasu Objavljujemo ovu informaciju kako bismo pružili mogućnost Petru Porošenku da kasnije gledajući u oči majkama poginulih i povređnih vojnika objasni zarad kojih ambicija je izgubio toliko ljudi i kakvu pobedu mu je donelo preko 70 boraca poslatih na onaj svet, rekao je Basurin, prenosi agencija Lenta.  On je dodao da ukrajinska komanda namerno skriva stvarno stanje stvari i realne gubitke kako bi izbegla paniku u vojsci i među civilnim stanovništvom. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

LNR i DNR mole Putina, Trampa i Merkel da utiču na Porošenka

Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017

Predsednici parlamenata samoproglašenih Luganske i Donjecke narodne republike pripremili su obraćanje svetskim liderima povodom tragične situacije u Donbasu. Porošenko ne razgovara sa ruskim novinarima dok ne bude „oslobođen“ Donbas U obraćanju predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, šefu...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.