DNR: Ukrajinska armija bombardovala Donjeck fosfornim bombama

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: Ukrajinska armija bombardovala Donjeck fosfornim bombama

26.07.2014. -

Predstavnici Donjecke narodne republike saopštili su da je ukrajinska vojska granatirala Donjeck i Mandrikino, u istočnoj Ukrajini, fosfornom municijom.

Korišćenje fosforne municije je zabranjeno po Ženevskoj konvenciji.

Predstavnik ruskog generalštaba izjavio je u petak da su ukrajinske trupe najmanje 6 puta koristile fosfornu municiju za vreme granatiranja jugoistoka zemlje.

Čitavu proteklu noć u Donjecku su trajale >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << borbe. Pod paljbom ukrajinske vojske našli su se Petrovski i Kujbiški rejon. Jedna osoba je poginula, a devet je ranjeno. Narodna vojska je saopštila da je preuzela kontrolu nad ukrajinskim graničnim prelazom "Marinovka" na granici sa Ruskom Federacijom i da je oborila jednu bespilotnu letelicu ukrajinske vojske.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Andrey Stenin    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.