DNR: 900 stranih instruktora i najamnika ratuje na strani kijevskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: 900 stranih instruktora i najamnika ratuje na strani kijevskih snaga

Gotovo 900 stranih instruktora i najamnika ratuje na strani ukrajinskih snaga bezbednosti u Donbasu, saopštila je Narodna vojska Donjecke Narodne Republike.

„Prema navodima obaveštajne službe DNR, u redovima Oružanih snaga Ukrajine, u takozvanoj zoni antiterorističke operacije u Donbasu, i dalje deluju strani najamnici i instruktori. Poznato nam je da je tamo 129 instruktora iz SAD, Kanade, Turske, Alžira, Litvanije, Letonije, Britanije, koji koordiniraju dejstva odreda ukrajinske vojske“, saopštila je komanda DNR.

Prema podacima komande, u Donbasu je više od 60 poljskih i litvanskih snajperista i navodilaca artiljerijske i minobacačke vatre. Postoje, takođe, informacije o „dejstvima odreda drugih međunarodnih privatnih vojnih kompanija, u čijem je sastavu do 200 ljudi“.

„U takozvanoj antiterorističkoj operaciji u pravcu Donjecka i Marijupolja izdvojili su se bataljon bandita iz Gruzije sa zvučnim nazivom ’Gruzijska nacionalna legija‘, kao i mađarski bataljon ’Madjar‘ u kom je oko 500 ljudi“, tvrde u komandi.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.