Izvor: Luftika.rs, 25.Avg.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni pedijatar je u jednoj rečenici objasnio roditeljima zašto ih deca više ne poštuju

Današnja deca definitivno ne znaju pokazati isti nivo poštovanja prema svojim roditeljima – barem ne onakav kakav su naše generacije morale pokazivati svojima, a o minulim generacijama da i ne govorimo. To je ujedno i jedan od jako važnih pokazatelja kuda svi mi kao društvo idemo – srljamo u svet otuđenja, a o deci, navodno, brinemo više nego ikada, piše Index.
Da to definitivno nije tako dokazao je poznati ukrajinski pedijatar doktor Komarovskiy jednim kratkim odgovorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kojim je odgovorio roditeljima na pitanje – „Naš stariji sin koji ima 7 godina često se prema nama zna ponašati bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i ponaša se prema njemu nadmeno. Molim vas, recite nam šta da radimo, kako da ga promenimo?“
Ako dete više voli da gleda crtane umesto da ide sa tatom u šetnju, negde si pogrešio
Doktor Eugene Komarovskiy kratko je odgovorio:
„Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati šta hoćete, ali dok vaš sin ne bude doživeo situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može napraviti više, bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dete doista naučiti nečemu tek će tada dete naučiti da ga cen.“
A dete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.
Moderni očevi puno rade i imaju jako malo vremena za svoju decu, jer zarađuju, ali dete još uvek ne može shvatiti taj koncept jer realno još uvek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio.
Nikakvo poštovanje koje je otac usadio u svoje dete. Jer poštovanje se ne uči rečima, ono se zarađuje delima.
Da li su roditelji koji upisuju bebe od šest meseci na časove engleskog jezika potpuno izgubili pamet

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.