Čudo od deteta, Ansu Fati u istoriji Furije, Španija razbila Ukrajinu! (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2020, 23:44

Čudo od deteta, Ansu Fati u istoriji "Furije", Španija razbila Ukrajinu! (video)

Kakva noć!

Fudbalska reprezentacija Španije razbila je selekciju Ukrajine rezultatom 4:0 (3:0) u drugom kolu Lige nacija.

Iako je kapiten Serhio Ramos postigao dva gola, apsolutni heroj meča bio je mladi Ansu Fati, koji je golom u 32. minutu ispisao novu stranicu istorije. Nakon što je u dresu Barselone postao najmlađi strelac u La Ligi, a potom i u Ligi šampiona, sada je i najmlađi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << strelac u istoriji reprezentacije Španije.

Momak rođen 31. oktobra 2002. godine je po prvi put bio starter u reprezentaciji, nakon što je pre nekoliko dana debitovao na meču protiv Nemačke, ušavši sa klupe.

Poverenje Luisa Enrikea opravdao je već posle stotinak sekundi, kada je u prvom kontaktu sa loptom proturio čuvaru kroz noge, prohujao po levoj strani i iznudio penal koji je realizovao Serhio Ramos.

Ansu Fati je nastavio da briljira i da izluđuje svoje čuvare, a onda je atraktivnim makazicama pokušao da pogodi mrežu.

To mu nije pošlo za nogom, ali onda je usledio novi trenutak magije. U 32. minutu je uneo loptu u sredinu i potom raspalio po njoj, od stative pogodio za 3:0.

Španija je na pauzu otišla sa tim rezultatom, a prethodno je i Serhio Ramos glavom posle asistencije Danija Olma pogodio drugi put na meču.

Tim Luisa Enrikea je spustio ritam u drugom poluvremenu, ali je pao još jedan pogodak. Rezervista Feran Tores je u 84. minutu postavio konačnih 4:0.

Španija sada ima četiri boda, nakon remija sa Nemačkom u gostima i Luis Enrike sigurno ima razloga za zadovoljstvo, baš kao i Ronald Kuman. Večeras je možda video da ne mora da dovodi Memfisa Depaja...

U drugom meču iste grupe, Švajcarska i Nemačka su remizirali rezultatom 1:1.

Ilkaj Gundogan je postigao lep pogodak u 14. minutu, ali su domaći uspeli da izvuku bod pošto je u 58. pogodio Vidmer.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ko je "čudo od deteta" koje obara rekorde Barse i Španije?

Izvor: RTS, 07.Sep.2020, 17:16

Budućnost Barselone, kao i reprezentacije Španije je u sigurnim rukama, tačnije nogama. Ansu Fati je oborio rekorde "Blaugrane" i "crvene furije", postavši najmlađi strelac ova dva tima, u njihovoj dugoj i prebogatoj istoriji. Fati je dokazao da vanserijski talenat i pojačanja ne treba tražiti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.