Crna Gora: Požare gase Antonov i Super puma VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Požare gase "Antonov" i "Super puma" VIDEO

Podgorica -- Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8.000 litara vode, uključio se jutros u akciju gašenja požara iznad Obosnika, javio je RTCG.

Komandir tivatske Službe zaštite i spasavanja kazao je da "Antonov" ima jasne instrukcije Direktorata za vanredne situacije kad je reč o prioritetnim požarištima. "Druge ekipe su na terenu, sve ostalo zavisi od meteo uslova, ali možemo reći da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija sada mnogo bolja", kazao je Barbić za RTCG.

"Antonov" gasi požar iznad Obosnika, rekao je Babić i dodao "znači onaj kraj koji ide prema Krašićima, da preseče taj krak, zatim da preseče kraj prema Luštici, a onda po prioritetima".

Letelica iz Ukrajine sletela je sinoć na tivatski aerodrom, a danas će stići pojačanje iz Švajcarske u vidu višenamenskog helikoptera "Super puma", čiji je kapacitet 2.000 litara vode.

Iz Direktorata za vanredne situacije saopšteno je da je u opštinama Tivat i Herceg Novi situacija nepromenjena.

"Aktivni su požari u mestu Mardari, pojasu Solila-Topliš, duž sela Đuraševići, duž sela Zabrđe ka Žanjicama, na Plavim horizotima i Debelom brijegu ka Prijevoru", navode iz Direktorata.

Saopšteno je da u Ulcinju, Baru, Budvi i Kotoru nema aktivnih požara.

"U opštini Nikšić tokom noći pripadnici Službe zaštite intervenisali su u Podbožuru i Macavarama, kako bi sprečili širenje vatre koja se približavala kućama. Požari su i dalje aktivni, ali nisu ugrožene kuće niti stanovništvo. U Podgorici je aktivan požar u Mrkama. Ekipe su trenutno na terenu. Tokom noći je bilo nekoliko manjih intervencija i svi požari su ugašeni. Najveća intervencija je bila u Donjoj Gorici gde je vatra zahvatila veću količinu guma iz obližnjeg auto servisa", saopštio je Direktorat.

U Danilovgradu je noć za pripadnike SZS Danilovgrad bila nešto mirnija nego nekoliko prethodnih, ali će i dalje nastaviti da prate mesta na kojima je juče gorelo - Bandići, Šobajići i Vrela.

Na Cetinju su požari aktivni požari u Lastvi Čevskoj, Donjoj Markovini i Velestovu, ali nema ugroženih objekata i lica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Ukrajinski avion gasi požare po Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2017

Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8.000 litara vode, uključio se jutros u akciju gašenja požara iznad Obosnika...Komandir tivatske Službe zaštite i spasavanja Zoran Barbić rekao je da "Antonov" ima jasne instrukcije Direktorata za vanredne situacije kad je reč o prioritetnim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.